Stichting Purmerend Marktstad
Komende evenementen

Stichting  Purmerend Marktstad

Nazomerfeestweek

Dit jaar weer van zaterdag 9 tot en met zondag 15 september 2024!!

De nazomerfeestweek is een jaarlijks terugkerend evenement in de stad. Het is een week vol met activiteiten en festiviteiten waarbij de hele stad betrokken is. De feestweek begint vaak met een openingsceremonie, waarbij de organisatoren en lokale politici de week officieel openen.

Een van de hoogtepunten van de feestweek is de Taptoe. Dit is een muzikaal spektakel waarbij verschillende muziekkorpsen en showbands uit binnen- en buitenland optreden. Het is een kleurrijk en indrukwekkend evenement dat veel publiek trekt.

Voor sportievelingen zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals de Steenwerpen, de Marktstad Walk en de Marktstad Run. Bij de Steenwerpen gaat het erom wie de meeste punten met een steen een dobbelsteen van een paaltje kan gooien, terwijl de Marktstad Walk en de Marktstad Run mooie routes door de Stad en Beemster bieden.

Voor cultuurliefhebbers zijn er ook activiteiten georganiseerd. Zo is er de Veetentoonstelling, een tentoonstelling over de geschiedenis van de veeteelt in de regio met een echte veekeuring.

Wat is er mooier om een verkleinde editie van de “Veemarkt” te ervaren. De Koemarkt op lopen en u hoort de koeien en ruikt de geur van poep en pies.

Daarnaast is er de Boekenmarkt, waar liefhebbers van boeken hun hart kunnen ophalen.

Voor modefans is er Lappendag op vrijdag 15 september. Dit is een dag waarop er op de markt stoffen worden verkocht tegen een spotprijs. Op deze dag is het een drukte van belang en worden er allerlei koopjes gescoord.

Natuurlijk zal de jaarlijkse Harddraverij niet ontbreken op donderdag 14 september. Ter gelegenheid daarvan wordt het Nederlands Kampioenschap Hardraverij dit jaar in Purmerend georganiseerd.

De harddraverij is een paardenrace waarbij de beste paarden uit de regio strijden om de eerste plaats. Het is een evenement waarbij veel mensen op afkomen. oor verdere info verwijzen wij u naar de website van de Harddraverij Purmerend  https://www.harddraverijpurmerend.nl/

Voor wie op zoek is naar een bijzonder uitje zijn er nog de Open dag bij de Brandweer en de Oldtimershow. Tijdens de Open dag bij de Brandweer kunnen bezoekers kennismaken met het werk van de brandweer en de verschillende voertuigen. Bij de Oldtimershow zijn er verschillende klassieke auto’s en motoren te bewonderen.

Al met al is de nazomerfeestweek een feest voor jong en oud met voor ieder wat wils. De week zorgt voor veel gezelligheid en verbroedering in de stad en wordt dan ook door veel mensen met enthousiasme tegemoet gezien.

 

Kijk voor het volledige programma op onze website: https://nazomerfeestweek.nl

Toegang altijd gratis!

Alle door ons georganiseerde evenementen worden mogelijk gemaakt door onze sponsors en vrienden van Stichting Purmerend Marktstad. Wilt u ook sponsor of vriend worden van onze Stichting en ook meehelpen om deze evenementen mogelijk te maken kunt u zich opgeven via onderstaand aanmeldformulier.

U bent altijd van harte welkom !!

Neem contact met ons op

Elkaar weer gezellig ontmoeten

De Nazomerfeestweek

De nazomerfeestweek 2023 is van
zaterdag 9 september
tot en met zondag 17 september.

Deze vrienden van
Stichting Purmerend Marktstad

maken de evenementen mede mogelijk