Stichting Purmerend Marktstad
Komende evenementen

Stichting  Purmerend Marktstad

Wie Zijn Wij?

De Stichting Purmerend Marktstad is een organisatie die zich inzet voor het culturele aanbod in Purmerend. De stichting heeft als doel om diverse evenementen te organiseren die gericht zijn op alle inwoners en bezoekers van Purmerend. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en hebben hierdoor een breed bereik.

De stichting wordt ondersteund door een groot aantal vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten om de evenementen tot een succes te maken. Mede dankzij hun inzet kan de stichting jaarlijks diverse evenementen organiseren die zorgen voor een bruisende stad en die bijdragen aan de culturele rijkdom van de gemeente Purmerend.

Bekende evenementen die jaarlijks terugkeren zijn onder andere de Sinterklaasintocht, Purmerend Wenst Elkaar en de Nazomerfeestweek. De Sinterklaasintocht is een feestelijk evenement waarbij Sinterklaas samen met zijn Pieten op de stoomboot aankomt in de haven van Purmerend. De intocht trekt jaarlijks vele bezoekers en is een onvergetelijke belevenis voor jong en oud.

Purmerend Wenst Elkaar is een nieuwjaarsreceptie waarbij alle inwoners van Purmerend en omstreken elkaar kunnen ontmoeten in de binnenstad. Het is een gezellige gelegenheid om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen onder het genot van een hapje en een drankje.

De Nazomerfeestweek is een week vol feestelijke activiteiten die zich afspelen in het Stadje rond de Koemarkt. Tijdens deze week kunnen bezoekers genieten van diverse evenementen, zoals de Taptoe, Steenwerpen, Mega Jordaanfestival, Marktstad Walk, Marktstad Run, De Veetentoonstelling, Boekenmarkt, Lappendag, Voetbaltoernooi voor de Marktstad Bokaal, Open dag bij de Brandweer, Oldtimers en natuurlijk de harddraverij.

De activiteiten van de Stichting Purmerend Marktstad zijn gratis toegankelijk voor jong en oud. Dit maakt de evenementen laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. De stichting draagt op deze manier bij aan de culturele rijkdom van Purmerend en zorgt voor een bruisende stad waar altijd wat te beleven valt.

Help mee om deze evenementen financieel te ondersteunen en wordt onze vriend. Wilt u ons helpen met de evenementen daarvoor zijn wij opzoek naar vrijwilligers.

Toegang altijd gratis!

Alle door ons georganiseerde evenementen worden mogelijk gemaakt door onze sponsors en vrienden van Stichting Purmerend Marktstad. Wilt u ook sponsor of vriend worden van onze Stichting en ook meehelpen om deze evenementen mogelijk te maken kunt u zich opgeven via onderstaand aanmeldformulier.

U bent altijd van harte welkom !!

Neem contact met ons op

Elkaar weer gezellig ontmoeten

De Nazomerfeestweek

De nazomerfeestweek 2023 is van
zaterdag 9 september
tot en met zondag 17 september.

Deze vrienden van
Stichting Purmerend Marktstad

maken de evenementen mede mogelijk