Stichting Purmerend Marktstad
Komende evenementen

Stichting  Purmerend Marktstad

Sinterklaasintocht

zondag 17 november 2024

De Sinterklaasintocht is een van de meest feestelijke gebeurtenissen van het jaar. Het is een evenement dat ieder jaar weer vele kinderen, maar ook hun ouders en grootouders, in vervoering brengt. Het feest begint al vroeg in de ochtend wanneer de Pieten door de straten lopen en snoep en pepernoten uitdelen aan de kinderen.

Vervolgens komt Sinterklaas aan met zijn stoomboot en wordt hij op de kade verwelkomd door de burgemeester. Het is een indrukwekkend gezicht om de boot aan te zien komen en Sinterklaas van boord te zien gaan.

Na de verwelkoming begint het feest pas echt op de Koemarkt. Het is een drukte van jewelste met allemaal vrolijk uitgedoste kinderen die uit volle borst liedjes zingen. De Pieten zijn overal te vinden en delen nog meer lekkernijen uit.

Op de Koemarkt zijn alle terrassen open en het is er gezellig druk. Ouders en grootouders genieten van een drankje terwijl de kinderen zich vermaken met de verschillende attracties en spelletjes.

Voor wie niet aanwezig kan zijn, is er goed nieuws: de intocht wordt uitgezonden op RTV Purmerend. Zo kan iedereen die niet aanwezig kan zijn toch meegenieten van de feestelijkheden.

Al met al is de Sinterklaasintocht een feest voor jong en oud en een gebeurtenis die niet gemist mag worden. Het is een evenement waarbij de hele stad betrokken is en waarbij iedereen samenkomt om te genieten van de sfeer en de gezelligheid. En natuurlijk om te kijken hoe Sinterklaas en zijn Pieten op een bijzondere manier in de stad arriveren.

Sinterklaas aankomst in Purmerend
zondag 17 november 2024

Toegang altijd gratis!

Alle door ons georganiseerde evenementen worden mogelijk gemaakt door onze sponsors en vrienden van Stichting Purmerend Marktstad. Wilt u ook sponsor of vriend worden van onze Stichting en ook meehelpen om deze evenementen mogelijk te maken kunt u zich opgeven via onderstaand aanmeldformulier.

U bent altijd van harte welkom !!

Neem contact met ons op

Elkaar weer gezellig ontmoeten

De Nazomerfeestweek

De nazomerfeestweek 2023 is van
zaterdag 9 september
tot en met zondag 17 september.

Deze vrienden van
Stichting Purmerend Marktstad

maken de evenementen mede mogelijk